Hvad skal jeg gøre for at få billige brugte vinduer?


Køber du billige brugte vinduer og døre igennem tømmerhandler som STARK, BYGMA, XL-byg, etc. så skal du være opmærksom på at vindues producenten altid betaler en bonus eller kick back til byggemarkedet.

Den bonus der betales er typisk på 10 – 15% af byggemarkedets købspris hos producenten.
Hertil kommer at hvis du sammenligner den vejledende udsalgspris du kan se i et katalog, så får byggemarkedet ofte 30-35% rabat på vinduer til et normalt hus.
Får du så kun f.eks. 25% rabat tjener byggemarkedet både forskellen imellem den rabat de giver dig og den de selv får.
Hertil kommer den bonus der typisk afregnes hvert kvartal fra producenten til byggemarkedet.Køber du vinduer igennem din lokale tømrer og han køber dem igennem et byggemarked, så skal både byggemarkedet og tømreren tjene på handlen.

Køber du billige brugte vinduer online, ser det ofte ud til at du får de billigste vinduer og døre, men der er ofte tillægsydelser såsom fragt du skal betale, ligesom at prisen passer til markedet.

Det kan også være svært at se certifikat og garanti. Mange online vindues butikker er ejere af noget større f.eks. spar vinduer som er en del INWIDO koncernen, dvs. at vinduerne produceres samme sted som øvrige brands som KPK, Outline, dvs. at de har en strategi om at være til stede på:

  • Online markedet via brandet spar vinduet
  • Direkte til håndværkere via brandet KPK
  • Direkte til byggemarkeder via brandet OutlineFremgangsmåden vi vil foreslå ved nye vinduer:


  1. Du skal være afklaret om hvad du vil have, vær klar med antal vinduer og ca. mål.
  2. Du ind til en tømrehandler som en af ovenstående, så skal du have minimum 45% rabat i forhold til den trykte prisliste, hvis du køber vinduer til et hus.
    Du kan bede tømrehandleren komme ud og lave et mål check, det gør de gerne hvis du spørger og så er ansvaret for korrekt størrelse deres.Det tilbud får du hjem og kigger du igennem.
  3. Du tager tilbudet med tilbage og ligger nu ekstra ting som laminering af glas, beslåning, lydglas, etc. på den måde får du det billigste tilbud på billige brugte vinduer først og herefter kan du se hvad der andre ting rent faktisk koster.
  4. Du kan lade tømrehandleren give dig en pris på at sætte vinduerne I, således at det er en total entreprise eller du kan selv finde en tømre.